Η γιατρός

Μαρία Κουλούρη Βακαλοπούλου

Παιδίατρος – Παιδοαλλεργιολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκα στη Χίο και πήρα την πρώτη μου εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρκου Βροντάδου και στο εκεί Γυμνάσιο μέχρι την τελευταία τάξη Λυκείου, οπότε αποφοίτησα από το Α΄ Λύκειο Χίου και με Πανελλήνιες εξετάσεις φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δυο μεγάλες αγάπες, την Παιδιατρική και την Αλλεργιολογία. Την Παιδιατρική ειδικότητα έλαβα εξ’ ολοκλήρου στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και αμέσως μετά εκπόνησα την Διδακτορική μου Διατριβή στην ίδια κλινική με αντικείμενο την Ανοσολογία της Ατοπικής Δερματίτιδας σε παιδιά και βρέφη. Είχα την τύχη να εργασθώ πάνω σ’αυτό στο Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του νοσοκομείου Παίδων «η Αγία  Σοφία» επί τρία έτη. Εξειδικεύθηκα στην Αλλεργιολογία παίδων στο Αλλεργιολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εκπαίδευση στην Κλινική και το Εργαστήριο, όπου οργάνωσα την μέθοδο ELISPOT για την διάγνωση της λανθάνουσας φυματίωσης στα παιδιά.

Μέχρι σήμερα έχω διατελέσει άμισθη επιστημονική Συνεργάτης στα τμήματα Αλλεργιολογίας  και των  τριών Παιδιατρικών Κλινικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2005 έως και το 2017 είχα την υπευθυνότητα του Αλλεργιολογικού Ιατρείου της Ευρωκλινικής Παίδων ενώ επιπλέον είμαι ειδική σύμβουλος Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας στις Παιδιατρικές Κλινικές του Ιασώ και του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Από το 2010 έχω λάβει την πιστοποίηση ως Παιδοαλλεργιολόγος από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία της Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας και το 2012 αναγορεύθηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας , της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Αμερικανικής  Παιδιατρικής Εταιρείας (AAP)  και της Ελληνικής Παιδιατρικής Ακαδημίας. Έχω διατελέσει εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και Μέλος της Επιστημονικής της Ένωσης.

Έχω λάβει μέρος σε πολλά Παιδιατρικά και Αλλεργιολογικά συνέδρια ως ομιλήτρια. Έχω επίσης συμμετάσχει σε ενημερωτικές εκπομπές για την υγεία στην τηλεόραση και έχω αρθρογραφήσει στον ημερήσιο τύπο πάνω σε ιατρικά  και κοινωνικά θέματα.

Διατηρώ Ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα από το 2001, όπου ασκώ την Γενική Παιδιατρική και την Παιδιατρική Αλλεργιολογία, με πολλή αγάπη και αίσθημα ευθύνης προς τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου, του συζύγου μου Παύλου και των παιδιών μου Γιώργου και Καλλιόπης και φυσικά των γονέων μου.

Παιδίατρος - Παιδοαλλεργιολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Μια επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να είναι “διασκέδαση”!

Ας αλλάξουμε μερικούς μύθους και να βοηθήσουμε τα παιδιά να αισθάνονται άνετα με τους γιατρούς.